• 24
  • Oct

RC Tuzla u suradnji sa Rotary klubom iz Beča, RC Wien, uspješno je implementirao i drugi dio projekta ” Stipendisti BiH “.

RC Tuzla u suradnji sa Rotary klubom iz Beča, RC Wien, uspješno je implementirao i drugi  dio projekta ” Stipendisti BiH “. Dodjelom stipendija za drugi semester uspješno je završen  projekat za škoslku 2019/2020 akademsku godinu, na što smo je klub ponosan uzimajući u  obzir na poteškoće u prikupljanju sredstava izazvane pojavom COVID-a 19.

Projektom ” Stipendisti BiH” obuhvaćeno je jedanaest veoma nadarenih mladih studenata iz Bosne i Hercegovine koji su zadovoljili visoko postavljene kriterije za dodjelu Rotary stipendija. Pored osnovnih kompetencija koje studenti posjeduju, glavni kriterij bio je posjedovanje talentiranosti i izvrsnosti, te opravdana i planirana potreba za sredstvima i ostanak najmanje dvije godine u BiH po završetku studija.

Nakon priloženih dokaza o uspješno završenom prvom semestru, stipendistima su isplaćena sredstva u ukupnom iznosu od 13.500 KM . RC Wien i RC Tuzla će nastaviti sa aktivnostima prikupljanja sredstava kako bi se osigurala isplata stipendija odabranim studentima/stipendistima, u narednoj školskoj godini.

rotary administrator