• 28
  • Mar

Početak realizacije projekta„ Podizanje svijesti mladih o problemima starih osoba“

Rotary Club Tuzla i Pedagoški zavod TK već šestu godinu realiziraju projekt „ Podizanje svijesti mladih o problemima starih osoba“. Projekt, pored ostalog, podrazumijeva natječaj za učeničke u izradi literarnih radova i fotografija, u nekoliko kategorija, te niz stručnih predavanja. Kao i ranijih godina, cilj projekta je smanjivanje generacijskog jaza, odnosno fokusiranje mladih na probleme starije populacije i poboljšavanje kvaliteta njihovog života. RC Tuzla je sa sponzorima obezbijedio vrijedne pojedinačne nagrade za učenike učesnika kao i nagrade za najaktivnije škole. Školi koja se posebno istakne u aktivnostima dodijelit će specijalna nagrada.
U okviru predstavljanja projekta uvodno predavanje će održati prof.dr. Osman Sinanović.Takodjer, dr.sci. Nikola Čiča, direktor Pedagoskog zavoda TK .Amina Rifatbegović član RAC Tuzla 99.
Natječaj počinje 28.03.2018g i traje do 23.04.2018.
Završna manifestacija, na kojoj će biti proglašeni i nagrađeni najuspješniji radovi i škole, bit će održana 7. maja 2018. godine u Katoličkom školskom centru Tuzla.

rotary administrator