• 13
  • Mar

Charter ceremonija Interact Club Tuzla 99

Charter ceremonija Interact Club Tuzla 99 je održana sinoć u prisustvu velikog broja gostiju iz skoro svih Rotary klubova u BiH.
Charteru je nazočio guverner Distrikta 1910, gdin Gerhard Hellman , koji je naglasio činjenicu da je u BiH više klubova sa omladinskim statusom nego matičnih rotary klubova , što je jedinstven podatak u rotarijanskoj zajednici uopće.
Predsjednik kluba RC Tuzla 99 ,gdin Eduard Brandalik i ADG gdin Mario Zovko su naglasili da je RC Tuzla 99 pokazao agilnost i otpornost uprkos složenim uvjetima u kojima klub djeluje.
ADRR gdin Anel Ibralić je podsjetio na značajne projekte Rotaract i Interact klubova u BiH uz najavu novog velikog okupljanja u aprilu 2016. godine na MDPC 2016 (http://mdpc2016.com/).
Nakon predstavljanja novog kluba, predsjednici Interact club Tuzla ’99 gdjici Uni Sedić je uručen certifikat Rotary International i tradicionalno zvono kluba kojim čime je IAC Tuzla 99 zvanično primljen u zajednicu Interact klubova u BiH i Distriktu 1910. Certifikat i poklon je uručio guverner Distrikta 1910 , gdin Gerhard Hellman.
Goste na ceremoniji chartera su posebno impresionirali solistica na violini gdjica Katarina Pavljašević izvedbom Mađarskog plesa br.2 i solista na gitari gdin Ivan Praljak izvedbama Madjarski ples i Fandango.
Koristimo prigodu da svim klubovima koji su nam ukazali čast i prisustvovali charteru još jednom od srca zahvalimo na dolasku.

rotary administrator