• 16
  • Dec

Rotary Tuzla uručio donaciju Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu

Svjetska organizacija Rotary uručila je vrijednu donaciju Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu UKC Tuzla, u vidu mamografa, četrnaest kreveta i dodatne opreme. Načelnik Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu, prof. dr. sci. med Haris Huseinagić je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalnost za uručenu donaciju. Istakao je da će Klinika za radiologiju i nuklearnu medicinu u saradnji sa Ljekarskom komorom TK organizovati edukaciju ljekara i inžinjera medicinske radiologije kako bi se mogli steći potrebni uslovi za sticanje naziva Referentnog centra za oboljenja dojke.

Prema riječima predsjednika Rotary kluba Tuzla, Nedžada Pirića ovo nije bila prva donacija koju je Rotary zajednica donirala UKC-u Tuzla. “Vrijednost do sada uručenih donacija je oko 500.000 KM, a nadamo se da ćemo i u narednom periodu imati priliku za nastavkom saradnje sa UKC-om Tuzla.“, rekao je ovom prilikom g. Pirić.

Delegaciju Rotary kluba Tuzla činili su: predsjednik kluba Nedžad Pirić, asistent guvernera Mario Zovko, sekretar Samir Durić i Eduard Brandalik predsjednik kluba u 2015/16.

rotary administrator