• 20
  • Jun

Članovi Rotary Club-a Tuzla prisustvovali godišnjoj konferenciji Distrikta 1910

Članovi Rotary Club-a Tuzla su 15. i 16.06. 2018.g. prisustvovali redovnoj godišnjoj konferenciji Distrikta 1910. Konferencija je održana na jezeru Weissensee u organizaciji Rotary Club-a Hermagor. Prisustvovalo je 275 predstavnika Rotary klubova iz Austrije i Bosne i Hercegovine.

Bosanskohercegovačku ekipu predstavljali su rotarijanci iz RC Tuzla, RC Bijeljina , RC Sarajevo, RC Doboj, RC Brčko i RC Banja Luka, ukupno oko 30 članova.
Prvog dana konferencije organizovana je šetnja na planinski vrh Naggler Alm i vožnja brodom po jezeru Weissensee. U konferencijskom dijelu Guverner Distrikta 1910 gosp.

Arno Kornhofer prezentovao je svoje aktivnosti tokom ove rotarijanske godine, uključujuć i posjete klubovima . U povečerje rotarijanci su uz zvuke Austrijskog vojnog orkestra i himnu
Bosne i Hercegovine završili prvi dan druženja.

Drugog dana konferencije prezentovan je rad klubova iz Austrije, Bosne i Hercegovine,uključujući Rotaract, Interact i Rotex, kao i aktivnosti u razmjeni mladih.
Aktivnosti Rotary kluba Tuzla prezentirao je assistent guvernera Mario Zovko.

Predsjedniku Rotary club-a Tuzla, Samiru Durmiću, uručeno je posebno priznanje za najbolju Facebook stranicu i najkvalitetnije odnose sa javnošću u Distriktu 1910.

Na kraju konferencije predstavljen je Guverner Distrika 1910 za 2018/19.g., gosp. Ismail Sadek, iz Rotary Club-a Tulin.

rotary administrator